ABOUT

 

In mijn fotografie grijp ik terug naar de schilderkunst. Pixelbeelden worden omgezet naar de meest pure vorm van fotografie; de contactafdruk. Voor dit fotografisch procedé dienen bindmiddel, pigment en lichtgevoelige emulsie als basis. Als bindmiddel gebruik ik uitsluitend caseïne, dit is een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt.

Iedere afdruk is uniek. Daarom telkens de vraag: Is het fotografie of schilderkunst, of horen de beelden thuis in het genre grafiek?

De grens tussen fotografie, schilderkunst en grafiek wordt in ieder werk opgezocht.

In de moderne fotografie zijn beelden tot in detail beheersbaar. De techniek die ik in mijn werken gebruik is weerbarstig en moeilijk te sturen. De volmaaktheid wordt gezocht in klassieke thema's als portretten, figuurstukken en het landschap, met een knipoog naar de Romantiek. Schilders als Caspar David Friedrich  en Gustav Klimt  vormen de inspiratie. 

In mijn werk ben ik constant op  op zoek naar schoonheid, met daarin de onvermijdelijke vergankelijkheid.  Deze boodschap wordt versterkt door de gekozen techniek,  verleden en heden worden een.